De nominerade

Under Moragalan kommer ett flertal priser att delas ut till företag, butiker och/eller organisationer som bidrar extra mycket till den positova anda som råder i Mora. Här är de nominerade i respektive kategori. 

Årets företag

Wiggens catering
Har under flera år byggt upp och skapat ett unikt koncept inom sin bransch i Dalarna. Genom att arbeta med lokala råvaruproducenter och erbjuda sina kunder närodlade råvaror med hög kvalité, har man skapat ett lokalt koncept där man genom stolthet även lyfter fram och marknadsför sina lokala leverantörer. Företagets ”två kök på hjul” kännetecknas av flexibilitet, service, och hög kvalitet. Företaget har även under flera år visat bra stabilitet och ekonomisk utveckling.

Mora bryggeri
Företaget är ett Familjeägt företag, där även hela familjen är aktiva i verksamheten. Företaget arbetar hantverksmässigt och till stor dels med gamla recept, däribland även recept från gamla Mora Bryggeri. År 2002 köpte man rättigheterna till Varumärket Mora Bryggeri. Företaget har under många år byggt upp sin verksamhet och sakta men säkert utvidgat sitt sortiment Verksamheten började i ett litet uthus i Vattnäs år 2000, 16 år senare är man numera i stora nybyggda bryggeri lokaler.

Mora bygg
Företaget har, sedan ägarskiftet 2011, haft en fantastisk utveckling. Företaget har som ett resultat av sin målmedvetna ägare och entreprenör så när som dubblat sin omsättning på två år. Företaget har också sedan 2011 mer än fördubblat antalet anställda. Företaget visar även att man på kort tid, trots snabb tillväxt, fortfarande kan uppnå stabil och hög lönsamhet.

M&M Dansskola
Företaget har under 10 år bedrivit en verksamhet med visionen att skapa en ”mötesplats för människor, framför allt barn och unga”. Under dessa år har företaget fortsatt att växa och har i dag ca 500 aktiva barn och unga i sin verksamhet. Företagets grundare har med passion och glädje skapat en arena där barn och ungdomar ges möjlighet att utvecklas. Företaget har genom stora tävlingsframgångar i bl.a. VM, placerat Mora högt på Sveriges danskarta. Under 2015 hämtades bland annat 86 pokaler hem till Mora. Företaget fortsätter att satsa och utveckla sin verksamhet bl.a. genom att under 2016 investera i nya och större lokaler bättre anpassade för sin vision och verksamhet och för att kunna möta den ständigt ökande efterfrågan.

Årets upplevelse

Tidsresan/ Zornsamlingarna
Tidsresan har under sitt första år gått från idé till stor succé. Genom det levande teateräventyret i en fantastisk historisk miljö, Zorns gammelgård, där man får träffa personer, prova kläder och aktiviteter från förr. Här har ett historieäventyr formats som på ett innovativt sätt belyser livet i Mora under Anders Zorns barndom i slutet av 1800-talet. Både stora och små får på ett spännande sätt lära sig mer om livet på landsbygden förr i tiden.

Siljan Classics
Siljan Classics är evenemanget som på bara några år rönt stor framgång med sin festival med världskända veteranbåtar och racerbåtar, aktiviteter och utställningar. Ideella krafter och stor entreprenörsanda borgar för evenemangets rika innehåll och höga klass det är en folkfest av hög kvalitet med stor publiktillströmning. Aktiviteterna är många och programmet fullspäckat. Genom hela evenemanget löper en legendarisk röd tråd med moderna inslag.

Mora triathlon
Mora Triathlon är inte bara ett spännande och utmanande triathlonlopp som utspelar sig i vacker moramiljö på säkra på snabba banor, utan även en mysig folkfest i centrala Mora med sport-upplevelsen som grund. Evenemanget där arrangörernas kunnande och proffsighet genomsyrar upplägg och logistik har gått från ett litet sportarrangemang till att snabbt växa sig allt större och bidra till ett aktivt liv.

Trollstigen/ Östnors by
Troll- och Clownstigen som drivs av ideella krafter i Östnors by är ett lysande exempel på en lyckad attraktion som växt till besöksmål för både boende i Mora och tillresta besökare. Trollstigen är en perfekt aktivitet för mindre barn med mycket spring i benen. Här får man utforska, springa, hoppa och klättra precis som man vill.

Årets handlare 

Concept store
Concept store är ett utmärkt exempel på ett mycket lyckat samarbete mellan två av Moras största varumärken. Utvecklingen från uppskattat sommarprojekt till publikdragande åretruntbutik har på kort tid blivit en succé som också ökat dragningskraften i centrums handelsområde.

 

Tygstugan
Tygstugan har genom en stabil och innovativ ledning haft förmågan att växa och utvecklas under lång tid. Företaget utökade bas och kompletterande sortiment, yrkeskompetens och materialkunnande har sammantaget lett till Tygstugans position i länet idag som Norra dalarnas största tygbutik.

XL Bygg Mora trä
XL Bygg Mora trä har gjort resan från ett mindre hyvleri och virkeshandel till dagens kompletta byggvaruhuskoncern. Företaget har lyckats sticka ut i en stor kedja genom att bibehålla och utveckla sitt specialutbud, personliga service och specialkompetens.

Stil
Stil modebutik nomineras för sin nutidsanpassade marknadsstrategi där man konsekvent jobbar med att profilera företagets produkter och personal i sociala medier. Genom att bygga personliga relationer med konsumenter och personal stimulerar Stil offline-handeln i Mora och understryker sitt branschkunnande och personliga service.


 

Kontakt

Reception & Bokning: 0250-276 00 
Besöksadress: Parkvägen 1, 792 37 Mora
info@moraparken.se

Öppettider reception
Alla dagar  07:00-22:00

Följ oss på

Cavagent CMS