Vasaloppscoacher

Vasaloppets certifierade coacher finns för att erbjuda vägledning och hjälpa fler att hitta kvalitetssäkrad rådgivning för sin träning. Som officiellt Vasaloppscenter är vi glada att kunna presentera tre starka samarbetspartners som vill hjälpa dig vidare i din utveckling.

"En Vasaloppscoach ska ha dokumenterad erfarenhet och erbjuda tjänster med hög kvalitet inom utbildning, pedagogik, teknik och social kompetens på områdena träning, hälsa och kost. Coachen ska bidra och inspirera till att öka den enskilda individens motivation och tekniska kunnande inom motionsidrott."  Källa: www.vasaloppet.se

Våra coacher har alla avtal med Vasaloppet som visar att de som har gedigen kunskap inom sina respektive discipliner. Hos oss hittar du coacher inom skidor och löpning. Läs mer under respektive coach.

Staffan Larsson

Utveckla din skidåkning med Staffan Larsson!

Är det någon som vet vad han pratar om när det gäller Vasaloppet om så är det Morasonen Staffan Larsson. Han har nämligen kommit både tvåa och vunnit det populära loppet i slutet av 1990-talet och dessutom genomfört en legendarisk insats när han 1994 hade en knäskada och stakade sig igenom hela loppet .

Numer hjälper han andra att hitta formen och vässa tekniken, bland annat genom sina populära Vasaloppsläger med Aktiv Sport som varje vinter lockar skidåkare från när och fjärran till Mora Parken, där lägren utgår från. 

 

Håkon Breistrand

Personlig och certifierad, testning, träning och fysioterapi!

Håkon Breistrand som driver Fysio-outdoor är en av sex officiella Vasaloppscoacher inom längdskidor och den enda Vasaloppscoachen inom löpning. Håkon jobbar dagligen som sjukgymnast och träningsrådgivare inom konditionsidrott.

”Det är många faktorer som påverkar Din prestation inom konditionsidrott. Jag hjälper Dig att hitta Dina svaga och starka sidor, och på så sätt anpassa träningen utifrån Dina individuella förutsättningar och behov. Fysio-outdoor erbjuder olika fysiologiska tester, träningsrådgivning och sjukgymnastik inom löpning och längdskidor.”

Boka:

Via Mora Parken tel: 0250-276 00 kan du boka tekniklektion inom längdskidor och löpning, både individuellt, i grupp eller för företag. Fysio-Outdoor kan även ge styrketräningsinstruktion, konditionstest och föreläsningar inom konditionsidrott.

Pris för tekniklektion är (pris per person):

  • 1 person:       750;-/60 min
  • 2 personer:   600;-/60 min
  • 3 personer:   500;-/75 min
  • 4 personer:   450;-/90 min
  • 5 personer:   400;-/90 min

Rikard Tynell

Träning och coachning mot dina mål!

Kom igång med träningen inför dina mål, sommar, höst, vår som vinter. Här kan Tynell Activity med bl,a den officiella Vasaloppscoachen Rikard Tynell hjälpa dig på vägen.

Utveckla din uthållighet, styrka, teknikträning och samtidigt skapa kunskapen om motion/träning för just dig. Här kan vi oavsett dina mål och förutsättningar inom skidor, rullskidor, löpning och cykel skapa träningsverktygen och erbjuda coachningen. Kontakta gärna oss för dina frågor och funderingar eller läs mer om vad vi kan erbjuda på tynellactivity.se