Idrott i centrum

Mora Parken är en anläggning i centrum för idrott med arenor för mer än 20 idrotter bara på gångavstånd! Med hotell, stugby och camping går det att anpassa mat och logi utifrån alla typer av behov med t.ex. hel- och halvpension, självhushåll eller något däremellan.

Här har du alla möjligheter för att leva det aktiva liv du alltid drömt om – även på semestern eller konferensen.

Med ett fantastiskt utbud av aktiviteter; sommar som vinter, inne som ute och på alla tänkbara ambitionsnivåer.

På hotellet finns dessutom ett mindre gym med inriktning på idrott. Här finns bland annat en stakmaskin– Mora Parken är ju ändå ett Officiellt Vasaloppscenter.200 meter från hotellet finns även ett större friskvårdsgym med simhall.

Tillsammans med vår personal kan du skapa ultimata aktiviteter för allt ifrån träningsläger, föreningssamlingar och konferensgrupper. Våra aktivitetsledare kan exempelvis ordna 5-kamper, äventyrsgolf och liknande. Även kanoter och cyklar finns att hyra på hotellet.

Bowling

Att bowla på Mora Parken innebär att bokstavligen att slå en strike i Vasaloppsspåret! Här kan du efter turen på den officiella arenan äta gott i vår restaurang och precis intill bowla i vår upprustade hall med tio banor och en enklare bar.

 

För de som vill ha lite extra hjälp på traven erbjuder vi rännstaket och en bowlingramp (en så kallad Gotlandsränna) som används för att lägga kloten på innan de puttas iväg. I priset ingår såklart alltid låneskor och vi säljer även enklare bowlingtillbehör. Det som vi inte har hemma tar vi annars in med kort leveranstid.

 

Vi vill påstå att vi erbjuder bowling för alla nivåer. Hit kommer tävlingsbowlare likväl som stora barngrupper för vår discobowling eller privata kalas. Som en del av Mora Parken har bowlinghallen även ett urval av boende precis intill, en bar och restaurang i samma byggnad och ett brett utbud av andra aktiviteter. Det gör det till ett perfekt tillfälle för företaget på konferens, för familjen på semester eller för vännerna under en helkväll att kan njuta av en härlig utmaning.  

 

Vi erbjuder specialanpassade temakvällar där du kan boka banor för större sällskap och göra det till ett eget event. Mest populärt är att boka partybowling eller barnkalas men vi erbjuder även bowlingskola och mer regelbundna temakvällar.

Mora Parken Bowling har öppet alla dagar året runt och du bokar enkelt ditt spel online. Registrerar du dig på vår onlinescoring från Lanetalk så kommer dessutom dina resultat på mailen direkt efter avslutat spel. Vi samarbetar även med Perfect Strike Bowling (PS Bowling) och ProShop vilket bland annat gör att vi kan erbjuda klotrenovering. 

Cykling – mountainbike

 

På senare år har Mora blivit ett eldorado för mountainbikecyklister och det kan vi bland annat tacka Vasaloppet för! Den omåttligt populära Cykelvasan lockar årligen tusentals cyklister som mäter sina krafter i Vasaloppsarenan. Den 90 km långa sträckan används flitigt och när du bor på Mora Parken bor du på klassisk mark mitt i Vasaloppsarenan.

 

Med Dalarnas varierade landskap av vatten, skog och berg ger det dig en härlig cykeltur, oavsett vad du letar efter. Inte minst på mountainbike har du möjligheten få den ultimata träningen samtidigt som du enkelt kan ta dig rätt ut i vildmarken och uppleva den storslagna naturen. Läs mer om mountainbikecykling i området på www.moraoutdoor.se.

 

Mora Parken är också en del av Biking Dalarna, som är ett samarbete mellan de olika cykeldestinationerna i Dalarna. Målsättningen är att erbjuda besökarna i området högkvalitativa cykelupplevelser och totalt består nätverket att flera kända destinationer och över 130 mil uppmärkta leder med cross country-, downhill-, leisure- och landsvägscykling.

 

Det här kan du förvänta dig av Biking Dalarnas leder.

Det är lätt att hitta rätt. De bästa turerna är de där du kan slappna av och bara koncentrera dig på att ha kul på cykeln. Därför har arbetet i Biking Dalarna varit fokuserat på att skapa tydliga och välmarkerade leder så att du alltid vet att du är på rätt led och hur lång den är.

 

Det är lätt att välja rätt led. Det är inte alltid så lätt att veta var du ska börja. Därför är lederna graderade efter en gemensam matris som innebär att en blå led här i Mora är ungefär lika lättcyklad som en blå led i Sälen, och så vidare.

 

Det är lätt att komma igång. Bra kringservice är en viktig del av cykelupplevelsen. På alla destinationer inom Biking Dalarna ska det finnas möjlighet att hyra en cykel, att äta och bo samt att tvätta sig själv och sin cykel efter turen. Detta gäller såklart även Mora Parken, där du också har tillgång till ett 20-tal andra idrotter.

Läs mer om Biking Dalarna här. 

Tips!
Vill du ha lite mera kuperade banor har du från Mora Parken endast 1,5 km till Hemus, Mora kommuns fritidsområde. Området passar utmärkt för cykling då det finns ett stort sammanhängande stig- och vägsystem med en böljande terräng på mjukt underlag.

Cykeluthyrning

Via receptionen på Mora Parken Hotell hyr vi ut MTB- cyklar i samarbete med Dala Bike Life. 

Cykling – stad och landsväg

Mora, och i synnerhet Sollerön som ligger strax utanför, är starkt förknippat med cykling. Det är inte för inte som just Sollerön kallas för ”cykelön”. Här arrangeras bland annat det anrika motionsloppet Siljan Runt och den prestigefyllda tävlingen Solleröloppet. Solleröloppet har vid ett flertal tillfällen fått SM-status vilket tydligt visar på den erfarenhet som finns här efter många års arrangerande.

 

Hela Siljansbygden är ett härligt cykellandskap. Glid sakta genom Mora centrum, njut av utsikten över vattnet och de enklare stadsvägarna eller välj de mindre landsvägarna och utforska bygdens gårdar, fält och sevärdheter på nära håll. När du bor så tillgängligt som hos oss på Mora Parken får du extra goda möjligheter att ta dig direkt ut på de cykelvägar som området erbjuder. 

 

För att uppleva den klassiska dalaskogen och de blånande bergen rekommenderar vi i stället att ta en mountainbike och cykla längs Vasaloppsarenan eller någon av de andra utmärkta lederna. Läs mer om mountainbikecykling här.

 

I Moras närhet finns 18 olika cykelvägar att välja mellan och ett populärt cykelstråk är Orsasjön runt, en tur på cirka 40 km. Vill du ha en större utmaning väljer du turen på 160 km runt Siljan där du följer den markerade Siljansleden. För utförlig information gällande alla olika cykelvägarna kan du läsa mer på www.moraoutdoor.se/cykelDessa turer går lika bra att genomföra med en riktig landsvägscykel som med en stadscykel.

 

För några år sedan startades också Biking Dalarna som ett samarbetsprojekt med syfte att erbjuda besökarna i området högkvalitativa cykelupplevelser. Totalt består nätverket att flera kända destinationer och över 130 mil uppmärkta leder med cross country-, downhill-, leisure- och landsvägscykling. 

Dans

Som Moras gamla folkpark kan inte Mora Parken vara mer ultimat för dans. Letar du en stor och bra lokal för dansträning, läger eller uppvisning har du hittat helt rätt! Här hittar du bland annat vår dansbana ute på Mora Camping som är perfekt för vackra dagar och kvällar under vår och sommar. I huvudbyggnaden har vi Stora salen på 565 kvm med ett 180 kvm stort dansgolv, upphöjd scen, sidoscen och riktigt fina möjligheter till festlig ljussättning och bra ljudanläggning. Vi erbjuder även loger och egen scentekniker.

 

I huvudbyggnaden finns också konferenslokaler av alla möjliga storlekar och varianter och tillsammans med vårt varierade utbud av boende och med restaurangen och baren precis intill kan vi erbjuda alla sällskap en helhetslösning, oavsett behov. Läs mer om att boka dansläger genom vår konferens här eller kontakta oss på 0250-276 00 eller info@moraparken.se för mer information.

Utöver vår egen verksamhet samarbetar vi även med M&M Dansskola i Mora, som bland annat arrangerar sina vår- och höstuppvisningar hos oss. Detta är ett utmärkt exempel på dansevenemang som lockar stor publik och på hur Mora Parken kan erbjuda ytor för alla. Dansskolan har bland annat nått stora framgångar med SM-medaljer och med deltagare under VM. 

Draghundssport

Som ett centrum för ett aktivt liv ligger Mora i ett av Sveriges bästa friluftsområden. Med det gäller inte bara skidåkning, cykling och löpning utan såklart även draghundsport. Oavsett om det är snö eller barmark finns här fantastiska möjligheter att utöva sporten, oavsett gren och stil.

 

Vasaloppsarenan och Mora Kommuns friluftsområde Hemus är de två ställen i området som erbjuder de bästa förhållandena. Bland annat lägger Mora Brukshundklubb en stor del av sin verksamhet i Hemus som ger bra möjligheter för hundaktiviteter oavsett årstid. Här är terrängen varierande med ett stort utbud av stigar och vägar av olika slag och det ligger bara 1,5 km från Mora Parken. Vasaloppsarenan i sin tur, går rakt över Mora Parkens mark. 

 

 

Fotboll

Mora Parken ligger inte bara centralt i förhållande till centrum med den charmiga gågatan.
Som granne till Prästholmens idrottsplats har du här ett helt gäng idrotter, alldeles om hörnet! Och vad är klassisk idrott om inte fotboll? Som kommunens huvudarena finns här alla möjligheter att spela fotboll dag som kväll. På området finns en gräsplan och två konstgräsplaner, varav en är elbelyst och flitigt använd – året om.

 

På Prästholmen har IFK Mora Fotboll sin hemmaarena och föreningen kan stolt presentera sig som seriesegrare 2014 för både damer och herrar i division 4. Grattis säger vi på Mora Parken! Föreningen är även en erkänt duktig arrangör och stod som värd av en ungdomslandskamp för flickor 16 år under hösten 2014 och en landskamp för killar under 2016. Vid sådana arrangemang är det bra att läktarkapaciteten är god, på området finns läktarytor med plats för 
1200 personer. 

 

När du bor hos oss har du möjligheten att utnyttja tiden maximalt. Förutom vårt varierade utbud av boende med endast ett par minuter ifrån dagens träningspass, har du även restaurang, bar, bowling och flera andra aktiviteter precis inom räckhåll. För dig som är dagsbesökare och inte bor hos oss på Mora Parken finns det också omklädningsrum, parkering med mera på idrottsarenan. 

 

 

Friidrott

 

Bara 200 meter från Mora Parkens hotell och stugby ligger Prästholmens Idrottsplats – Mora Kommuns huvudarena för friidrott och fotboll. Den ligger avskilt, med stora gräsytor och parkmiljö runt omkring vilket gör det till en fin idrottsmiljö.

 

Här finns också en fullstor friidrottsanläggning med bland annat 400 meter löparbana, två hoppgropar, höjdhoppsmattor, kulring, spjutkastbana och separat kastring med nät. Läktaren rymmer omkring 1200 personer och tillsammans med bra parkeringsytor, redskapsförråd och sekretariatsbyggnad gör det Prästholmen till en perfekt plats för större tävlingar.

 

Som granne med anläggningen blir Mora Parken ett ultimat boende för exempelvis friidrottsläger eller för dig som vill kombinera bra friidrott, bra boende och närhet till mat och andra aktiviteter.  Framförallt innebär en vistelse hos oss effektiv träning utan onödiga transporter med gångavstånd mellan träning, mat och vila. Planeringen blir enklare, inte minst för ledare med träningar, övningar och alla typer av aktiviteter genom bra lokaler och närheten till allt. 

Innebandy

Innebandy är starkt förknippat med Mora då en av Sveriges äldsta innebandyföreningar, KAIS Mora IF, finns här. Föreningen har en bred verksamhet med allt från knatte- och ungdomsverksamhet till dam- och herrlag i högsta ligan.

 

Strax utanför Mora och bara 1 kilometer från Mora Parken ligger föreningens egen innebandyhall Unihoc Arena. Här arrangeras årligen Buster & Starlet Cup som är en av Sveriges största och äldsta innebandyturneringar för ungdomar och du kan även delta i den populära Innebandykonfirmationen och häftiga Summer Camps. I Unihoc Arena finns två planer på totalt 1600 kvm golvyta, omklädningsrum, cafeteria och läkare för upp till 800 personer.  

Ishockey

Endast 300 meter från Mora Parken ligger FM Mattsson Arena, kommunens ishockeyhall. Här bedriver Mora Ishockeyklubb sin verksamhet med allt från knattar till lag i allsvenskan, vilket gör det till en plats för alla spelare oavsett kunskap. När föreningen spelade i högsta ligan 2004 byggdes ishallen om och ut och fick då samtidigt sitt nuvarande namn. Här finns 4500 sittplatser och allt en ishall ska innehålla.

 

I och med närheten kan du som boende på Mora Parken utnyttja tiden maximalt. På bara ett par minuter är du redo för dagens första träningspass och får samtidigt tillgång till flera andra idrottsarenor, vårt eget gym samt närheten till Mora Centrum. Tillsammans med våra konferenslokaler, restaurang, bowling och andra aktiviteter finns här allt du behöver oavsett om du kommer för en aktiv semester eller som en del av grupp, läger eller liknande. 

Längdskidåkning

Inget hör så starkt ihop med Mora som längdskidåkning. Här finns ett av Sveriges bästa längdskidområde och det är rent av så att sju av tio svenskar associerar orten med just Vasaloppet och längdåkning.

 

Som centrum för idrott i Mora finns det heller inte ord nog att beskriva Mora Parkens relation till längdskidåkningen. Ända sedan starten av Vasaloppet 1922 har det anrika arangemanget passerat genom området vilket gör våra historier inte bara parallella utan även sammanlänkade. Mora Parken är såklart ett Officiellt Vasaloppscenter och brinner lika mycket för längdskidåkning som alla de drygt 60.000  deltagarna gör under Vasaloppets Vintervecka.

 

I och med Vasaloppsarenan får du som boende på Mora Parken 90 kilometer preparerade skidspår bokstavligen utanför dörren. Här har allt ifrån entusiaster till elitidrottare slipat formen i åratal och skapat några av världens bästa åkare. Du får utmärkt läge för ski-in ski-out och allt för den kompletta skidupplevelsen med vallabodar, klassiska teknikläger och såklart alla möjliga typer av boenden.

 

Läs mer om längdskidåkning i och runt om Mora här. 

 

Hemus
Bara 1,5 kilometer från Mora Parken ligger Mora kommuns friluftsområde Hemus med 30 kilometer preparerade spår i ett välutbyggt spårsystem med slingor på upp till 10 kilometer. Här finns den belysta skidstadion och skidlekplatsen, en konstsnöanläggning, värmestuga, vallabod och såklart omklädningsrum med dusch och bastu.Se spårstatus och webbkamera för Hemus här. 

 

Hemus är även hemarena för IFK Mora Skidor. De är en av Sveriges största längdskidklubbar med bred verksamhet för barn och ungdomar, juniorer, seniorer och såklart motionärer. Det är likaväl hemarena för föreningens  elitskidåkare Stina Nilsson, landslagsåkare. 

Läs om Staffan Larssons skidläger här!

Löpning

 

Löpstigarna i Mora är välkända och mycket omtyckta i löparkretsar. Här finns omkring 17 mil uppmärkta leder på upp till 33 kilometer. Det, tillsammans med tillgängligheten och den varierande terrängen gör Mora till ett paradis för trail- och distanslöpning.

 

Marken i de centrala delarna karaktäriseras mestadels av tallbevuxna sanddyner som ger svepande stigar på härligt mjukt underlag. Runt omkring tonar bergen upp sig och skapar utmanande terräng och bitvis rejäl kupering. 
Det är de här förhållandena som bland annat har format Sveriges bästa ultralöpare och tillika vinnare av Ultravasans premiärlopp – Jonas Buud.

 

Här finns ju såklart även den kända Vasaloppsarenan, som vintertid befolkas av skidåkare men som vid barmarkssäsong vallfärdas av löpare och cyklister. Här går Ultravasan och Vasastafetten och som med sina 90 kilometer ger ett utbud av både mytomspunnen terräng och ultradistanser. Som Officiellt Vasaloppscenter och med Vasaloppsarenan som går genom Mora Parken få du som boende här direkt tillgång till det historiska spåret. Ta på dig löparskorna och kliv rakt ut!

Som boende på Mora Parken har du här direkt tillgång till flertalet slingor som utgår från eller som passerar området. Härifrån har du dessutom bara 1,5 kilometer till Mora kommuns friluftsområde Hemus som ger ett fantastiskt utbud av stigar och vägar för både löpning och cykling. 

Mountainbikeorientering

Orientering på mountainbike, MTB-O, är en relativt ny sport och i Mora finns Sveriges första gymnasium för MTB-O med ett antal NIU-platser (godkända nationella idrottsutbildningar). I Mora kommuns friluftsområde Hemus, som ligger 1,5 kilometer från Mora Parken, bedriver IFK Mora Orientering sin verksamhet där MTB-O är en av grenarna. Området passar mycket bra då det finns ett stort sammanhängande stig- och vägsystem med en böljande terräng på mjukt underlag.

 

I Hemus finns elbelysta slingor på upp till 10 kilometer, ett stadion och lekplats samt värmestuga, slogbodar, grillplatser och såklart omklädningsrum med dusch och bastu. 

 

Läs mer om att boka läger genom vår konferens här eller kontakta oss på 0250-276 00 eller info@moraparken.se för mer information. Varmt välkommen!

Orientering

Orienteringen brukar beskrivas som självvald väg i okänd mark, tankens skärpa vid kroppslig möda och snabba beslut under spännande tävling.

 

I Mora kommuns friluftsområde Hemus, bara 1,5 kilometer från Mora Parken, finns förutsättningar för givande orienteringsträning. Området passar bra då det finns ett stort sammanhängande stig- och vägsystem. Terrängen är böljande med svepande spår på mjukt underlag. Här finns även elbelysta slingor på upp till 10 kilometer, ett stadion och lekplats samt värmestuga, slogbodar, grillplatser och såklart omklädningsrum med dusch och bastu. Med dessa förutsättningar samt kartor av högsta klass får du tillgång till de allra bästa möjligheterna att utvecklas inom orienteringssporten.

 

Läs mer om löpning i området här.

Som boende på Mora Parken har du alltså inte bara tillgång till löpträning på Vasaloppsarenans klassiska spår utan även skogar och varierande terräng, samt såklart tillgången till gym och alla de andra idrottsarenorna.

Glöm heller inte att vi på Mora Parken har ett brett utbud för föreningar och företag där vi enkelt skräddarsyr läger och konferenser efter varje grupps önskemål. Läs mer om att boka läger genom vår konferens här eller kontakta oss på 0250-276 00  eller info@moraparken.se för mer information. Varmt välkommen!

Parasport

Med sina 800 meter från Mora centrum och med flera olika idrottsarenor precis i närheten lämpar sig Mora Parken för all typ av idrott. Närheten, tillgängligheten och det urval som finns gör det utmärkt för alla typer av besökare – oavsett mål och förutsättningar.

 

Ett parasportlag i Mora är Kometerna. Det är ett innebandylag med barn och ungdomar som spelar för KAIS Mora. För kontakt och mer information, gå in på www.kaismora.se.

 

Förutom att allt vårt boende, inklusive hela Hotell Mora Parken, är på markplan är även flera av stugorna handikappvänliga. I huvudbyggnaden finns hiss så att det ska vara enkelt att ta sig runt, och restaurangen är handikappvänlig med bred ingång till Stora salen. Stora salen är på 565 kvm och är lämplig för bland annat rullstolsdans med sitt 180 kvm stora dansgolv. Här inne ryms 450 personer för middag eller biosittning och för större event finns egen ljud- och ljustekniker. I huvudbyggnaden ligger även bowlingen som även den är anpassad för att vara så tillgänglig som möjligt, med flera olika ingångar och banor som kan anpassas efter olika behov.

 

Mora Simhall har ett handikappanpassat, separat omklädningsrum med duschsäng. Här finns även bassänglift, dörröppnare i entrén samt handikapptoalett i entrén och i duscharna på avdelningarna. 

 

Simning

Prästholmen är Mora kommuns huvudarena för friidrott, fotboll och tennis. På samma område ligger också Mora Simhall som erbjuder kommunens innevånare, föreningar och besökare bland annat simskola, förenings- och tävlingsverksamhet, motionsgrupper, omsorgsverksamhet, vattengymnastik och dykarverksamhet.

 

När du bor på Mora Parken kan du utnyttja tiden maximalt, på ett par minuter är du redo för dagens första träningspass. Från vårt hotell och våra stugor har du nämligen endast 200 meter till entrén för Mora Simhall!

 

Anläggningen har en 25 metersbassäng med sex banor, särskild hoppbassäng med 1 och 3 meters svikt, bubbelpool, solarium och mycket mer. Ett extra plus är samarbetet med gymmet Activum som finns i samma byggnad.

 

Mora Simhall har ett handikappanpassat, separat omklädningsrum med duschsäng. Här finns även bassänglift, dörröppnare i entrén samt handikapptoalett i entrén och i duscharna på avdelningarna. 

Läs mer om Mora Simhall här.

Skidorientering

Bara 1,5 kilometer från Mora Parken ligger Mora kommuns friluftsområde Hemus med 30 kilometer preparerade spår i ett välutbyggt spårsystem med slingor på upp till 10 kilometer. Här finns den belysta skidstadion och -lekplatsen, en konstsnöanläggning, värmestuga, vallabod och såklart omklädningsrum med dusch och bastu.

 

Här finns utmärkta möjligheter för skidorientering. Terrängen är böljande med ett väl utbyggt spårsystem som slingrar sig ut över vacker hedmark och här har många duktiga skidorienterare fostrats genom åren. Mora Parken och Hemus knyts samman av Vasaloppsarenan med sina 90 km och Mora Parken är Officiellt Vasaloppscenter. Hemus är även hemarena för IFK Mora Skidor och för IFK Mora Orienteringsklubb som arrangerar skidorientering.

Skidskytte

I Hemus, Mora kommuns friluftsområde, har Mora Biathlonklubb sin verksamhet. Här finns en skidskyttevall med 6 banor. Den böljande terrängen med ett stort utbud av olika slingor i varierande svårhetsgrad passar mycket bra för både skidskytteträning och tävling. Här finns ett av Sveriges bästa skidområden och Hemus länkas till Mora Parken genom bland annat Vasaloppsarenans 90 km preparerade spår. Totalt finns 120 km preparerade spår på gångavstånd från Mora Parken, som också är Officiellt Vasaloppscenter.

Läs mer om längdskidåkning runt Mora Parken här!

Tennis

 

Prästholmen är Mora kommuns huvudarena för friidrott och fotboll och här får idrotten verkligen stå i centrum. På samma område finns också tennishallen där Mora Tennisklubb bedriver sin verksamhet.

När du bor på Mora Parken kan du utnyttja tiden maximalt – på bara ett par minuter är du redo för dagens första träningspass. Från vårt hotell och våra stugor har du endast 200 meter till entrén för tennishallen! Här finns två banor, omklädningsrum och bastu. Sommartid erbjuder föreningen också utomhusspel på två banor cirka 1 km från Mora Parken.

Nu är det också ännu enklare att boka tennisbanorna på Prästholmen. Mora Tennisklubb använder sig av onlinesystemet  MATCHi.se  som är speciellt utvecklat för racketsporter! 

Triathlon

Vatten, landsväg och löpslingor är vad som behövs för ett lyckat triathlonläger. Som boende hos oss på Mora Parken har du allt precis runt stugknuten eller utanför hotellfönstret och kan utnyttja tiden maximalt! Det är perfekt för dig som lever ett aktivt liv och vill ta med dig idrotten även på semestern, konferensen eller lägret.

 

Är triathlon din grej ska du absolut inte missa Mora Triathlon, som genomförs med både start och mål på kajen vid Morastrand. Tävlingen riktar sig till både motionärer och elit, och ges i år den 6–7 augusti. Du kan tävla i sprint, stafett och olympisk distans för motionärer. Läs mer på www.moratriathlon.se.

Vatten
Vill du börja dagen med ett pass i bassängen finns Mora Simhall med sex banor endast 200 meter bort. För dig som föredrar öppet vatten rinner även Österdalsälven precis förbi och 800 meter bort har du Siljans strand.

Läs mer om simning på Mora Simhall.

 

Landsvägscykling
Runt Mora Parken finns 18 olika cykelvägar att välja mellan och ett populärt cykelstråk är Orsasjön runt, en tur på 4 mil. För en större utmaning väljer du en turen runt Siljan och följer då den markerade Siljansleden som är 16 mil lång och passerar de centrala delarna av Mora.

Läs mer om landsvägscykling runt Mora Parken här.

 

Löpning
Om du söker ett rejält löppass har du hittat helt rätt. Stigarna i Mora är välkända och mycket omtyckta, här finns omkring 17 mil uppmärkta leder på upp till 33 kilometer. Här finns ju såklart även den kända Vasaloppsarenan, som vintertid befolkas av skidåkare men som vid barmarkssäsong vallfärdas av löpare och cyklister.

Läs mer om löpning runt Mora Parken här.